Studenti osnovnih i master studija Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija i naš nastavnik nagrađeni su od strane Saveza udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije na Kongresu „Znanje kao putokaz“, održanom 30. juna 2021. godine u Kongresnom centru Palisad na Zlatiboru.

Master nastavnik, Nikola Savić, doktorand Javnog zdravlja, dobitnik je priznanja Zlatni znak za doprinos obrazovanju zdravstvenog kadra u Republici Srbiji.

Prestižno priznanje Zlatni znak predstavlja nagradu za 5 istaknutih profesionalaca u oblasti Medicinskih nauka i obrazovanja budućeg medicinskog kadra. O nominovanju pojedinaca i konačanom odabiru nagradjenih kandidata odlučuje komisija Saveza zdravstvenih radnika Republike Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Nikola je dobitnik je priznanja za ostvarenje kvaliteta obrazovanja, njegovo unapredjenje i brojne ugledne aktivnosti, koje su predstavljene na kongresu.

Nikola Savić (1)

U kategoriji najuspešnijih studenata Sestrinstva iz oblasti Zdravstvene nege i praktičnih veština, priznanja za uspeh u toku školovanja dobile su studentkinje IV godine osnovnih akademskih studija sestrinstva – Jovana Urošević, Anastasija Mitrović i Kristina Miletić.

page

Za najboljeg studenta Master akademskih studija, Departmana za zdravstvo našeg Fakulteta, izabrana je Bojana Avramović, diplomirana medicinska sestra i Menadžer zdravstvene zaštite i napredne kliničke prakse, trenutno zaposlena kao nastavnik Zdravstvene nege u Medicinskoj školi u Beogradu.

IMG-2821

Nikola S. i Bojana A. sa Predsednicom Saveza udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije, Mr sci med Radmilom Nešić

Zahvaljujemo se Savezu udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije, koji su prepoznali kvalitet, inovativnost i napredne veštine koje usvajaju naši studenti tokom studija.

Studenti su na Kongresau imali priliku da prisustvuju stručnim predavanjima i se uključe u diskusiju. Prvo predavanje Skrining u Srbiji održao je državni sekretar, Prof. dr sci. med. Vicko Ferenc. Drugi deo kongresa bio je posvećen temi Upotreba i zloupotrebi antibiotika u savremenoj medicinskoj praksi, predavanje je održao Doc. dr sci. med. Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, član Kriznog štaba Republike Srbije.

Studenti našeg Fakulteta, dobili su posebna priznanja, besplatno članstvo u Sestrinskim asocijacijama, Udruženju zdravstvenih radnika Republike Srbije, učešće na budućim akreditovanim seminarima i kongresima, ali i prigodne poklone. Ostvarili kontakte sa eminentnim stručnjacima i rukovodiocima brojnih zdravstvenih ustanova, klinika, instituta, domova zdravlja i obrazovnim institucijama.

 

Nastavnik mentor nagrađenim studentkinjama iz oblasti Zdravstvene nege , Nikola Savić, trenutno je na doktorskim studijama Javnog zdravlja na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Zaposlen je kao nastavnik stručnih predmeta u Medicinskoj školi „Dr Miša Pantić“ i Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu, Univerzitet Singidunum. Autor je velikog broja stručnih, naučnih i istraživačkih radova, predstavljenih na nacionalnom i medjunarodnom nivou. Jedan je od koordinatora i edukatora u programima populacione politike za Grad Valjevo i Ambasador programa populacione politike u saradnji Srbije i Slovenije.

Autor je uglednih priprema za nastavni čas, publikovanih i predstavljenih na Medjunarodnom sajmu knjiga, u publikaciji „Čas za ugled“. Mentor je učenicima i studentima, nagradjenim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasade Francuske i brojnih medicinskih ustanova i udruženja. Zdravstveni vaspitač u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja i Zavodom za javno zdravlje Valjevo.