U okviru Erasmus+ projekta mobilnosti koji naš Fakultet realizuje sa partnerskim Univerzitetom DHBW Ravensburg, Nemačka, studentkinja Turizma i hotelijerstva, Aleksandra Vilotić i student Sestrinstva, Vidoje Isailović, provode letnji semestar 2019. godine na DHBW Ravensburg. Ovo je prvi put da naši studenti provode letnje mesece na akademskoj razmeni studenata, te smo na njih posebno ponosni. Poslali su nam pismo u kojem opisuju svoje dosadašnje Erasmus+ iskustvo.

Ravensburg, Nemačka
jul, 2019.

Za samo nekoliko dana Erasmus+ iskustvo postalo je jedno od najlepših poglavlja našeg života. Ovaj grad odiše prijatnim ljudima i pozitivnom atmosferom. U periodu od dve nedelje ostvarili smo dosta novih poznanstava i upoznali se sa različitim kulturama. Još od prvog dana nova sredina je učinila da osetimo pripadnost ovom gradu.

Najviše poznanstava smo ostvarili sa studentima iz Južne Afrike i Kine koji su ostavili snažan utisak na nas. Upoznajući različite kulture i nacije uvideli smo brojne sličnosti i različitosti, koje istovremeno posedujemo. Naš boravak u Ravensburgu koristimo na što kvalitetniji način. Većinu slobodnog vremena provodimo upoznajući grad i pojedina obližnja mesta. Zalaganje i ljubaznost profesora na fakultetu podstiče nas da budemo još više motivisani i usmereni na naš lični rast i razvoj.

Radujemo se novim poznanstvima i iskustvima koja nam predstoje u narednom periodu.

Aleksandra i Vidoje

70. Photo collage (1)