U okviru Erasmus+ projekta mobilnosti koji Fakultet zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija realizuje sa partnerskim Univerzitetom u Mariboru, Slovenija, naša studentkinja III godine na studijskom programu Turizam i hotelijerstvo, Jelena Marković, provodi tekući semestar u Brežicama. Poslala nam je pismo u kojem opisuje svoje dosadašnje Erasmus+ iskustvo. Uživajte u čitanju:

 Brežice, Slovenija
oktobar, 2017.

Kao što sam i obećala, prvo javljanje iz ovih malih, ali divnih Brežica, koji su mi za ovih 27 dana provedenih ovde toliko prirasli k srcu, da se osećam kao na svom terenu i u svom domu.

Pre svega, fakultet, predavanja su tako koncipirana da su potpuno prilagođena nama, i našim mogućnostima (jezičkim) s obzirom na to da dolazimo sa različitih govornih područja. Maksimalno nam svi izlaze u susret, pomažu oko svega što nam je potrebno, paze nas i maze. J Na samom dolasku, dočekali su nas redovni studenti, gde je svaki student imao zaduženje da pomogne i upozna nas sa mestom i ljudima ovde, posebno. Sjajna stvar, znajući da prošle godine to nije bilo kako sam upoznata. Iako sam imala malih problema oko papira jer Srbija nije članica EU pa samim tim se i uplata stipendije malo odužila, ni to nije moglo da mi pokvari raspoloženje i prve utiske.

Upoznala sam jako puno novih ljudi, studenata, lokalaca, u hostelu takođe, svi su jako gostoljubivi i divni. Sistem polaganja predmeta se razlikuje od predmeta do predmeta, ali u najavi već imamo jako puno izleta i obilazaka Slovenije sa profesorima u sklopu predmeta. Pored toga, imam sasvim dovoljno vremena za individualna putovanja i druge hobije.

Nadam se da ću kroz svoje iskustvo moći da druge studente motivišem da se i oni odluče na isti korak, jer smatram da je ovo jedna jako lepa, ali i korisna stvar za svakoga, predivno iskustvo, jako dobar psihološki test, mogućnost da napreduješ.

Toliko od mene za sada, a celu priču potvrđujem i sledećim fotografijama :).

Collage