Marko Nedeljković

marko-nedeljkovic1

Marko Nedeljković

Zovem se Marko Nedeljković, završio sam Poslovni fakultet Valjevo, studijski program Poslovna informatika, a trenutno sam na master studijama na studijskom programu Poslovna ekonomomija. Po završetku studija počeo sam sa realizacijom svog pripravničkog staža i nakon nekoliko meseci ukazala se prilika i počeo sam da radim kao profesor informatike i računarstva u Srednjoj školi u Koceljevi, što mi je oduvek i bila želja. Sa znanjima koje sam stekao na faklultetu, odlično sam se snašao na svom radnom mestu, ali sam sačuvao i želju da nastavim usavršavanje.

Želeo sam da moj rad ne manjka ni na jednom polju, pa sam stoga poželeo da unapređujem nastavu iz predmeta koje predajem. Veoma sam ambiciozan i pedantan u poslu. Pored redovne nastave i silabusa koji obrađujemo na časovima, svake srede održavam dodatnu nastavu sa svojim učenicima, gde učimo nove oblasti. Paralelno osmišljavam zanimljivu nastavu i radim na marketinškim aktivnostima moje škole, što nekada zahteva puno ideja, vremena i energije. Srećan sam što imam priliku da svoja znanja koja sam stekao na fakultetu prenesem dalje na svoje đake i kolege. Veštine i znanja koje sam stekao tokom studiranja su bila veoma dobra i oblikovali su me u kopetentnu osobu, spremnu za profesionalan rad. Biću slobodan da naglasim da sam fakultet upisao sa željom da i jednog dana budem predavač u nekoj obrazovnoj instituciji, a težio sam ka tome da od svojih profesora učim ono najbolje. Pre svega, da što bolje ovladam materijom i naukom koju sam studirao, načinom izvođenja nastave, i konverzacijom sa studentom, te sada taj način rada primenjujem u svom poslu.

Zadovoljstvo i čast mi je biti student Poslovnog fakulteta Valjevo, kao i što sam svoje znanje sticao od veoma stručnih profesora koji su mi predavali i vodili me do znanja. Ono što želim da poručim budućim generacijama je da se uvek usavršavaju, jer nam znanje niko ne može oduzeti. Ukoliko ste sebi postavili neki cilj, i došli do njega, uvek zadajte novi – viši cilj.