Uspešno je održan prvi Kolubarski sajam vina na Poslovnom fakultetu Valjevo. Učestvovale su vinarije iz cele Srbije, među kojima su bile prisutne i dve hrvatske vinarije: podrum “Lukić”, Zeočki vinogradi, Pimnice Perić, Pušeljina Garaž vinarija, vinarija “In”, Vinarija Vitas, Vvinarija Gradina, podrum “Čitaković”, podrum “Aronko”, domaćinstvo “Tešanović”, vinarija Milovanović, podrum “Dimitrijević”.

1

Svečano otvaranje je upriličeno od stane crkvenog hora “Hadži Ruvim” i recitovanja čuvenih pesama o vinu. Veliki broj građana Valjeva i okolnih mesta, od učenika, studenata do porodica, su posetili sajam i degustirali vina. Takođe, bili su prisutni predstavnici privrede, koji su organizovali brojne sastanke sa vinarima.

2

Zapaženu radionicu je imao poznati somelijer Vlada Stojanov, koji je zainteresovanim posetiocima sajma približio kulturu ispijanja vina i odabira hrane koja se konzumira uz vino.

3

Značaj ovog projekta je u studentskom organizovanju i inicijativi da se pruži doprinos gradu u kome studiraju.
Organizacioni tim Kolubarskog sajma vina se posebno zahvaljuje preduzećima Europrom, Euro Pek, mesari Biftek Valjevo, dekoraciji Živojinović, cvećari Cvetni kutak i Top Tim-u Valjevo.

4

 

5

 

6

Fotografije sa manifestacije možete pogledati u galeriji.