Cesim nacionalni studentski kup, takmičenje u upravljanju virtuelnim kompanijama, održano je u subotu, 21. maja na Univerzitetu Singidunum. Na celodnevnom takmičenju, koje je ove godine organizovano prvi put, studenti su kompanije iz farmaceutske industrije vodili kroz 5 perioda, odnosno kreirali su 5 poslovnih planova.

Cesim kup

Najuspešniji, pobednički  tim činile su studentkinje Poslovnog fakulteta Valjevo – Brankica Gvozdenić (III godina), Ana Gojković (II godina) i Marija Đekić (II godina). U drugom timu našeg fakulteta takmičili su se Milovan Panić (IV godina), Stefan Timotić (IV godina) i Dragan Jakovljević (IV godina). Njihovi mentori bili su asistent Katarina Plećić, MA i doc. dr Marko Marković. Za najbolju poziciju nadmetali sa kolegama sa Ekonomskog fakulteta, Beogradske bankarske akademije i Univerziteta Džon Nezbit.

Cesim kup

Marija, Ana i Brankica

Cesim kup

Stefan, Milovan i Dragan

U borbi neizvesnoj od početka, naše studentkinje su pametnim odlukama uspele da u trećem periodu ostvare najviše prihode i udeo na tržištu, zadržavši prvo mesto do kraja simulacije. Ovo je bila jedinstvena prilika da pokažu dosadašnje znanje stečeno na fakultetu i primene ga u simulaciji koja je najpribližnija realnom poslovanju.

Cesim kup

Utisci studenata su da im je učešće na ovom kupu donelo nova znanja i iskustva kao i potvrdu značaja timskog rada, čak i u uslovima rada pod pritiskom. Pored boljeg razumevanja procesa upravljanja kompanijom, svi su se i dobro zabavili.

smanjena 1

Pored vrednih sertifikata koji su potvrda o uspešno savladanoj simulaciji i poklon paketa, najznačajnija jeste prilika koju je dobio pobednički tim – poslovni intervju u kompaniji Unilever.

smanjena 10

Finska kompanija Cesim jedna je od najpoznatijih proizvođača poslovnih simulacija. Korišćenjem Cesim platforme koja omogućava napredne tehnike izrade i razumevanja procesa poslovnog planiranja, studenti su timski donosili odluke kojih je u svakom periodu bilo oko 60.

Cesim kup

Softverski simulator u kome su studenti radili objedinjuje niz pojmova iz različitih disciplina i omogućava razumevanje poslovnih operacija u kompaniji vezanih za upravljanje, uključujući marketing, proizvodnju, logistiku i donošenje finansijskih odluka.

Cesim kup

Ovakav, celovit, pristup učenju na Poslovnom fakultetu Valjevo se primenjuje već nekoliko godina unazad i deo je kurikulima predmeta Poslovne simulacije.

Cesim kup

Cesim kup

cesim kup

cesim kup