U petak, 3. marta od 19 časova na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnh studija (III i IV sprat) biće otvarena izložba fotografija Davida Nedeljkovića, studenta II godine studijskog programa Poslovno pravo našeg Fakulteta.

O autoru:
Rođen 05.01.1994. u Valjevu, fotografijom se bavi 10 godina. Član Foto Kluba „Valjevo” I Foto Saveza Srbije od 2008. Učestvovao na preko 70 izložbi u zemlji I inostranstvu, na kojima je više puta nagrađivan. U Foto Savezu Srbije ima zvanje Fotograf prve klase (F1 FSS).

O izložbi:
Fotografije ovog autora imaju istu temu – život. Život običnog čoveka – večita inspiracija gdegod, univerzalna je tema od davnina. Fotografije su nastale u poslednjih deset godina u Srbiji, Francuskoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj, Poljskoj, SAD…
Bez obzira na mesto nastanka, imaju nešto što ih povezuje i čini od njih celinu. One predstavljaju isečke iz života običnih ljudi na različitim mestima. Da li je namera ili slučajnost, svejedno, autor prikazuje da su nada i beznadje, iščekivanje, strah, nemir, ono što su univerzalne emocije bez obzira na našu različitost.

Jedno je sigurno, ovde nema odgonetanja zagonetke. Jasna je odluka  autora da svojim umetničkim izrazom ponudi mogućnost posmatraču da komunicira sa sadržajima sopstvenog pamćenja i svojih osećanja. Ta lica i figure, smešteni u različite kontekste, deo su mozaika ljudskih sudbina koje vidjamo svakodnevno.
Prožimanje lokalnog, a toliko globalnog, nudi ponovnu spoznaju koliko smo različiti, a isti.
Sve fotografije su snimljene u prolazu, bez dužeg zadržavanja, bez nameštanja scene i manipulacije motivom.
Istina je tako jednostavna.

Smanjena