Departman za međunarodnu saradnju našeg fakulteta nastavlja svoja nastojanja da internacionalizuje iskustvo studija i rada. Stoga je potpisao Erasmus+ sporazum o saradnji sa Univerzitetom Ștefan cel Mare iz Sućave, Rumunija.

Univerzitet Ștefan cel Mare postoji već preko pola veka i jedan je od univerziteta koji najbrže raste u regionu Istočne Evrope. Danas ima više od 100 studijskih programa na svim nivoima studija: osnovnim, master i doktorskim, na kojima studira preko 13,000 studenata. Univerzitet ima obezbeđene sve uslove za kvalitetano studiranje – preko 400 akademskog osoblja radi na 56,000m2 prostorija smeštenih u kampusu veličine 360,000m2. Univerzitet se ponosi svojom transnacionalnom obrazovnom platformom koja se fokusira na otkrivanje, očuvanje i širenje znanja uz istovremeno promovisanje bazičnih EU principa, kao što su jedinstvo kroz raznolikost.

Univerzitet se nalazi u najvećem gradu prelepog regiona Bukovina na severoistoku Rumunije. Okružen je brojnim spomenicima pod zaštitom UNESCO-a i odiše bogatom kulturnom tradicijom koja studentima nudi brojne vannastavne aktivnosti. Univerzitet, takođe, ističe svoju ulogu u održivom razvoju regiona na nacionalnom nivou, kao i na međunarodnom sa susednom Ukrajinom i Moldavijom. Stoga je njegova misija da očuva i neguje kulturni diverzitet, jača odnose kroz podsticanje novih bilateralnih sporazuma i partnerstava za univerzitetima kako iz EU tako i univerzitetima iz Jugoistočne Evrope.

Negujući samo smislena i održiva partnerstva zasnovana na ključnim sličnostima u oblasti nauke i obrazovanja, naš fakultet u Valjevu ima još jednog partnera koji podstiče profesore i studente da se bave naukom i učenjem i da budu preduzetnički nastrojeni i doprinose razvoju svog regiona.

Ovaj ugovor predstavlja osnovu za ostvarivanje akademske mobilnosti (razmenu studenata i profesora pod pokroviteljstvom Evropske komisije) u periodu do 2021. godine i to iz oblasti turizma, informaciono-komunikacionih tehnologija i poslovne administracije, o čemu će studenti biti posebno obavešteni. Više možete saznati na našem sajtu putem ovog LINKa.

intrare corp A