Departman za međunarodnu saradnju Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija nastavlja svoja nastojanja da internacionalizuje iskustvo studija i rada. Stoga je potpisao Erasmus+ sporazum o saradnji sa Univerzitetom TED (Turkish Education Association – Asocijacija za obrazovanje u Turskoj). Univerzitet TED je mlad, dinamičan univerzitet smešten u srcu Ankare. Od 1928. godine predstavlja pionira u razvoju obrazovanja u Turskoj, a zvanično je kao univerzitet osnovan 2012. godine od strane pomenute asocijacije. Cilj univerziteta je obrazovanje studenata koje odlikuju kreativnost, kritičko razmišljanje, samouverenost i samoostvarenost. U svom okrilju ima 5 fakulteta na kojima je sva nastava na engleskom jeziku.

Naš fakultet je, pored pomenutih, zajedničke tačke sa TED univerzitetom našao u progresivnosti obrazovnog razvoja, integrisanom pristupu sticanju znanja i visokom kvalitetu obrazovnog iskustva u kojem je student u centru pažnje. Jednako važne zajedničke osobine ove dve visokoobrazovne institucije su i ozbiljan pristup studiranju, dinamična nastava, smislen istraživački rad i brojne prilike za studente da se angažuju na lokalnom nivou i u inostranstvu kako bi doprineli razvoju raznovrsne lokalne zajednice društveno odgovornih, globalno usmerenih ljudi posvećenih celoživotnom učenju.

Ovaj ugovor predstavlja osnovu za ostvarivanje akademske mobilnosti (razmenu studenata i profesora pod pokroviteljstvom Evropske komisije) u periodu do 2021. godine i to iz oblasti ekonomije (poslovne administracije). Više možete saznati na našem sajtu putem ovog LINKa.

TEDUlogoEn