Danas objavljeni rezultati potvrdili su da su dva inovaciona tima studenata Poslovnog fakulteta Valjevo, Univerziteta „Singidunum“, „Dinamit“ i „Vodočuvari“, prošla prvi krug recenzije i plasirala se u drugi krug Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2014.

Ovo prestižno takmičenje, deseto po redu, organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Republike Srpske u partnerstvu sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Privrednom komorom Srbije. U prvi krug Takmičenja ušlo je ukupno 133 inovaciona tima, dok se u drugi krug plasiralo njih 78 iz Srbije i 12 iz Republike Srpske.

Uspešni timovi nastavljaju izradu poslovnih dokumenata za dva inovativna rešenja: džem od dinja i mušmula po jedinstvenom tehnološkom postupku („Dinamit“) i mini jezera u vrtačama („Vodočuvari“).

najid

Početni fond nagrada za najbolje timove za sada iznosi 5.000.000 dinara.

Ovakav rezultat potvrđuje orijentaciju i rad sa studentima Poslovnog fakulteta Valjevo Univerziteta „Singidunum“ na podršci razvoju preduzetničke inicijative i poslovne filozofije na osnovnim i master akademskim studijama.