U sredu 15.12.2021. na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu, održane su edukativne radionice Narodne banke Srbije na teme : „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama“ i radionica “ Falsifikati“. Učenici završnih godina srednjih škola iz imali su prilike da se na kreativan i zanimljiv način upoznaju sa znamenitim ličnostima koje se nalaze na papirnim dinarskim novčanicama, koje su u opticaju poslednja dva veka. Kroz igru i kviz, maturanti i studenti  su imali  jedinstvenu priliku da se upoznaju sa doprinosom ličnosti sa naših novčanica kulturno-istorijskoj baštini Republike Srbije.

DSC_7852 img

Druga radionica „Falisfikati“ za cilj je imala da slušaoce uputi u tehnike procene falsifikovanih novčanica, koje su dostupne svima. Koje su mere zaštite originalnih novčanica, na šta treba konkretno obratiti pažnju, šta karakteriše falsifikovane novčanice, samo su neke od tema koje su obrađene.

DSC_8039 img

Ovim putem se zahvaljujemo Narodnoj banci Srbije-Centru za edukaciju, ali i učesnicima, maturantima koji su prisustvovali, i za koje smo uvereni da su stekli zanimljiva i značajna iskustva.

DSC_7882 img

Faklutet zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu, nastaviće i ubuduće saradnju sa Narodnom bankom Srbije-Centrom za edukaciju, u cilju unapređenja finansijskog obrazovanja mladih sa područja Zapadne Srbije.

DSC_7878 img