Poštovani studenti,
sa zadovoljstvom vas pozivamo na predavanje gostujućeg predavača Martine Lučić Čanak iz Hrvatske na temu Inovativna rešenja za tehnološki osvešćene turiste. Održaće se online u ponedeljak, 31.05.2021. godine od 10h do 12h.

3.2. Photo - Equinox Advent (1)

Predavanje je interaktivnog karaktera i podrazumeva aktivno učešće studenata u anketama, kvizovima i sl. Kroz praktične primere će biti prikazani načini na koje se danas destinacija može razvijati kao održiva destinacija u digitalnom kontekstu i kako se kroz korišćenje tehnologije mogu zadovoljiti potrebe tehnološki osvešćenih turista. Posebna pažnja će se posvetiti proširenoj stvarnosti (augmented reality) i platformi na kojoj se već danas može kreirati globalni AR sadržaj. Ovde se nalaze video materijali na osnovu kojih možete saznati više o tome šta Vas na predavanju očekuje. S obzirom na temu, predavanje može biti kako interesantno tako i korisno za studente svih godina studija turizma, marketinga i psihologije, poslovnih softverskih sistema. Naravno, svi drugi su dobrodošli.

Neophodno je da se registrujete putem ovog LINKa do 26.05.2021. godine. Na osnovu registracije ćete dobiti mejl od doc. dr Ivane Damnjanović, organizatora ovog predavanja, koji će sadržati link putem kojeg ćete pristupiti predavanju. Molimo Vas da ovaj poziv prosledite kolegama sa svog studijskog programa ili drugim zainteresovanim studentima. Broj mesta je ograničen, te je dobro da se što pre prijavite.

3.1. Martina photo (1)

O predavaču:

Martina Lucić Čanak je Tourism Business & Communication Consultant. Ima 15+ godina radnog iskustva u području turizma, a poslednjih 6 godina vodi vlastitu Travel PR & Branding agenciju. Od 2020. je deo tehnološkog startupa Equinox Vision koji je razvio globalnu platformu za proširenu stvarnost. Aktivni je član udruženja Pametni turizam (Smart tourism), zajednice koja podstiče na promene u prezentaciji turističke ponude kroz osmišljavanje, razvijanje i stvaranje inovativnih tehnoloških rešenja sciljem sveukupne digitalizacije destinacije.

Martina je Ambasador Transformational Travel Council-a, zajednice koja okuplja turističke stručnjake koji imaju za cilj osveštavanje promena vezanih za to kako putujemo, kako živimo i kako se ponašamo jedni prema drugima i prema planeti. Kroz edukacije i tematske događaje deli, kako kaže, zrnca mudrosti i znanja. Aktivno drži gostujuća predavanja na inostranim univerzitetima (Estonija, Letonija). Njena najveća strast je pomaganje ljudima i firmama da kreiraju izvrsne priče i kroz odabir pravih aktivnosti sprovedu svoje ideje u delo. Ceni direktnu i otvorenu komunikaciju i veruje da kreativnost može rešiti svaki problem.