Berza studentske prakse organizovana je 03.03.2015. godine na Poslovnom fakultetu Valjevo sa privrednim subjektima zainteresovanim da podrže studentke prakse.

Privredni subjekti su studentima završnih osnovnih i master akademskih studija predstavili mogućnosti profesionalne prakse i razvoja profesionalne karijere u kompanijama koje posluju u našem gradu.

!cid_ii_14be04987e6202ad

Studenti su bili u prilici da na jednom mestu upoznaju kompanije, budžetske ustanove, preduzetnike, poljoprivredna gazdinastava, i da saznaju više o poslovima i praksama koje su u ponudi.

Berza studentske prakse je bila prilika da studenti potvrde saznanja o znanjima i veštinama potrebnim za razvijanje kako bi bolje napredovali u poslovnoj karijeri.

!cid_ii_14be049b43ee2074

Berzu studentske prakse svojim prisustvom su podržali:

Grad Valjevo, „Dunav osiguranje“ a.d. Valjevo, Bosis“ d.o.o. Valjevo, „Banka Intesa“ Valjevo, „Malina impex“ Valjevo, Marketing agencija „Gatti“Valjevo, „Nenateks“ d.o.o. Šabac, Mića Vulović, privredno društvo u osnivanju, Poljoprivredno gazdinstvo „Tešanović“, Đurđevac, Vera Petrović Mitrović, Centar za zdravstvenu masažu u osnivanju, „DelNet“ Valjevo, Narodni muzej Valjevo.

!cid_ii_14be0499d5c99941

Na Berzi se i Nacionalna služba za zapošljavanaje obratila studentima kroz promociju svojih usluga i aktuelnih programa za studentske prakse i samozapošljavanje mladih stručnjaka.

Kompanije koje su podržale prijem studenata na profesionalnu praksu a danas su bile sprečene da prisustuju: Opština Ub, „OTP Banka“ – Filijala Valjevo, „Wiener Broker osiguranje“ Valjevo, JP „Vidrak“ Valjevo, „Enel“ Valjevo, „Blist“ Valjevo, „Urban Tecnics“ Valjevo, „Agranela“ Valjevo, „Savković“ Valjevo, Restoran „Planinski snovi“ Krčmar, „National“ Valjevo, Projektni biro “Đermanović” Valjevo, ”Toplana” Valjevo.

!cid_ii_14be049b0e952445

Nakon zatvaranje Berze održano je predavanje na temu “Marketing malih preduzeća”. Predavač je bila Nataša Tomić, direktor kvaliteta “Nenateks” d.o.o. Šabac.
Studenti su izrazili zadovoljstvo današnjim predstavljanjem firmi i predavanjem.