Letnja škola za izradu projekata ocenjivanjem projekata u petak, 9. septembra, zatvorena je do jesenjeg ciklusa.

Žiri je ocenio i rangirao ukupno osam predloga projekata koji su rađeni u ovoj Školi, koja je trajala od 25. do 31. avgusta. Najavljuje se i jesenji ciklus ove škole.

Letnja škola pisanja projekata

Letnja škola za izradu projekata  završena je prezentacionim i ocenjivačkim danom u kome su ocenjeni svih osam predloga i utvrđen njihov rang. Najviše poena Žirija dobio je projekat Neke nove generacije Ane Gojković, studentkinje II godine, koja je osvojila prvo mesto.

Letnja škola pisanja projekata

Slede projekti Dog Friendly Park čiji autor je Borko Aleksić  i Opportunity Office koji  su osmislile Katarina Barzetović i Đurđa Ranković, studentkinje I godine. Četvrtoplasirani je bio Goran Radojičić sa projektom Veče(ri) borilačkih sportova u Valjevu. Prva četiri tima osvojila su nagrade sponzora “Maline impeks” iz Valjeva, “Educative” Valjevo i Poljoprivrednog gazdinstva “Tešanović” iz Đurđevca. Slede projekti: Uređenje dečjeg parka u Koceljevi Nevene Ilčešan, zatim Open Minded Fest, drugi festival autora Vuka Stamenkovića i Miloša Kostića, Letnji festival umetnosti Aleksandre Vilotić i Energetski efikasna škola Aleksandre Tomić.

Letnja škola pisanja projekata
Svih osam projekata dobro su urađeni i po oceni Žirija imaju šanse da kao aplikacioni predlozi budu plasirani po narednim pozivima.