U okviru nastojanja da svojim studentima obezbedi savremeno i društvu potrebno obrazovanje, Fakultet zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija nastavlja da učvršćuje saradnju sa svojim partnerskim univerzitetima iz inostranstva. S tim u vidu 19. juna 2017. godine su predstavnici našeg fakulteta bili u radnoj poseti Fakultetu za zdravstvene nauke Univerziteta u Mariboru, Slovenija.

Prilikom ove posete prof. dr Zoran Jokić, rukovodilac Departmana za poslove u zdravstvu, doc. dr Filip Đoković, prodekan Fakulteta i doc. dr Ivana Damnjanović, rukovodilac Departmana za međunarodnu saradnju koja vodi razvoj ovog programa su se sastali sa kolegama sa partnerskog fakulteta prof. dr Sonjom Šostar Turk, prodekanom za postdiplomske studije, mr Simonom Novak, ispred kabineta dekana, i Alenkom Marsel, vođom referata za studentske poslove.

Radna poseta je održana u okviru projekta razvoja transnacionalnog master studijskog programa Sestrinstvo koji će omogućiti našim studentima sticanje savremenih znanja iz ove oblasti, kao i master diplome izdate od strane države članice EU. Na osnovu ove diplome oni će moći da se dalje obrazuju ili zaposle kako u našoj zemlji, tako i u inostrantvu. Očekuje se da ovaj studijski program bude dostupan od akademske 2018/19. godine za sve studente našeg fakulteta koji su diplomirali na programu osnovnih studija Sestrinstvo.

Profesori našeg fakulteta su imali prilike da ponovo obiđu prostorije i obrazovne resurse poput simulacionih centara koje ovaj fakultet koristi u obrazovanju svojih studenata.

Singidunum Valjevo, poseta Fakultetu u Mariboru