Poštovani roditelji i studenti,

povodom aktuelne situacije izazavane pojavom korona virusa (COVID-19), želimo da Vas obavestimo da na Fakultetu neprestano pratimo zvanične informacije kada je u pitanju javno zdravlje i širenje ovog virusa. Danas je održana posebna sednica Nastavno naučnog veća kako bismo razmotrili moguće korake vezane za potencijalne probleme u sprovođenju nastave – od mogućeg smanjenja prisustva studenata do potpune obustave nastave, kao što je urađeno u nekim okolnim državama. Za slučaj da se takva potreba javi, svi profesori će razmotriti na koji način najbolje mogu svoje predmete prilagoditi onlajn nastavi.  Takođe, pratimo preporuke odgovornih institucija i postupamo u skladu sa njima.

Podsećamo sve zaposlene i studente i na značaj lične odgovornosti. Od izuzetne je važnosti da se poštuju zdravstvene preporuke i ne shvataju olako upozorenja o praćenju simptoma. Kako bi se smanjila eventualna mogućnost širenja virusa, molimo sve koji osete neke simptome infekcije da ne dolaze na Fakultet, već da ostanu kod kuće, da se izoluju i da se obrate na specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom. Brojevi za Valjevo su sledeći:

Zavod za javno zdravlje Valjevo ul. Vladike Nikolaja br.5, 14000 Valjevo 062/202-701 062/202-719 062/202-721

Fakultet je preduzeo i dodatne higijenske mere kao što je češće provetravanje prostorija, čišćenje površina, toaleta, definfekcija rukohvata, brava i sl.

U cilju prevencije širenja eventualne infekcije podsećamo Vas da primenjujete sledeće aktivnosti da biste zaštitili svoje i zdravlje drugih osoba:

  • često perite ruke sapunom i vodom (u trajanju najmanje 20 sekundi) ili koristite sredstvo za dezinfekciju,
  • izbegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta,
  • izbegavajte blizak kontakt sa osobama koje su prehlađene, rukovanje i ljubljenje, a sa sagovornicima održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra,
  • ostanite kod kuće ukoliko ste vi prehlađeni,
  • pokrijte usta maramicom ukoliko kašljete i odmah je odložite u otpad i operite ruke.

Kao i uvek, naš najviši prioritet je zdravlje i bezbednost svakog člana našeg Fakulteta, zbog toga Vas molimo da se ponašamo odgovorno i primenjujemo sve mere prevencije.

Za sada se nastava na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija realizuje prema aktuelnom rasporedu, dok će za sve eventualne buduće izmene studenti biti blagovremeno obavešteni.

health