Studenti Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Valjevo Univerziteta Singidunum učestvovali su u radu 8. Dunavskog biznis foruma koji se održava 3. i 4. oktobra u Novom Sadu.

Ovogodišnji Forum je u znaku povezivanja ljudi, tržišta i stvaranja novih kulturnih obrazaca u dunavskom slivu. Jedan je od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj. Ove godine, pored zemalja iz regiona i zemalja EU, učestvuju i gosti iz Jordana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Vijetnama i Indonezije. S obzirom na to da je Dunavska strategija jedan od značajnijih razvojnih programa, izazov je, ali i motiv, prevashodno zbog činjenice da u Dunavskoj regiji živi oko 100 miliona ljudi.

U okviru 8. Dunavskog biznis foruma održava se više panela, sa različitim temama: Biznis umrežavanje i subregionalna saradnja, Digitalne tehnologije – velika šansa zemalja Zapadnog balkana, Izazovi Evropske unije – Zapadni balkan, Gastronomija i održivi razvoj turizma na Zapadnom balkanu kao „Green destination“ studenti Fakulteta aktivno su učestvovali u radu panela i njihovo učešće postalo je tradicija (peti put učestvuju u radu Foruma) koja je posebno istaknuta na ovom skupu.

IMG_0012