Pet studentkinja turizma sa svih godina studija i profesori našeg fakulteta su, pod inicijativom i organizacijom doc. dr Ivane Damnjanović,  bili volonteri na prvoj AirSoft manifestaciji otvorenoj za građanstvo, koja je bila održana u periodu od 2. do 4. septembra 2016. godine na prostoru Strelišta „Tamnava“ nadomak Lazarevca u organizaciji Airsoft kluba A.S.K.A., najpoznatijeg airsoft kluba u našoj zemlji koji već ima dugu tradiciju i iskustvo. Airsoft predstavlja novi adrenalinski sport u kojem su učesnici deo simulacije strateških vojnih igara u realnom okruženju koja za sve ljubitelje video igara tog tipa predstavlja realno/3D iskustvo.

Airsoft game 2016

Ova međunarodna manifestacija je ugostila 200 učesnika iz ukupno 44 airsoft tima iz Mađarske, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i cele Srbije. Njom je na najbolji mogući način završena sezona ovih igara u našoj zemlji.

Airsoft game 2016

 Učesnici imaju samo reči hvale, pri čemu veliki deo pohvala ide i na račun naših volontera koji su pokazali nesebičnu volju da provedu preko 35 sati svog produženog vikenda u radu u raznim situacijama vezanim za menadžment i sprovođenje događaja. Velika požrtvovanost i posvećenost, kao i uvek lepo raspoloženje kojim su plenile obogatile su kvalitet ovog događaja i svrstale ga u sam vrh sličnih događaja na međunarodnoj airsoft sceni.

Airsoft game 2016

Organizatori imaju samo reči hvale za njih i nadaju se da ovakva uspostavljena saradnja ima budućnost. Sa druge strane, naše studentkinje smatraju da je ovakvo jedinstveno iskustvo za njih neizmerno. Student druge godine, Jelena Tomić, kaže da je ovo najbolja moguća praksa iz oblasti turizma, a njena koleginica Suzana Prokopić, smatra da je ovo iskustvo neprocenjivo. Za Anu Gojković, studenta treće godine, ono je nadmašilo njena očekivanja, dok Đurđa Rakić i Jelena Tejić govore u ime svih kada kažu da se unapred prijavljuju za sledeću godinu i imaju mnoštvo ideja kako da ovakav događaj u smislu turizma i gostoprimstva bude još kvalitetniji. Svakako, ovakvo iskustvo našim studentima daje prednost u struci i preporukama za zaposlenje.

Airsoft game 2016