Studenti kao volonteri na West Serbia Trails na reci Gradac

1 (1)

Među poslednjim od brojnih prilika za napredovanje kroz različite aktivnosti koje su studenti imali tokom letnjeg semestra našla se i Vidra Gradac Trail trka, jedna od šest u ovogodišnjem kalendaru koje tradicionalno organizuje West Serbia Trails (WTS) sa kojima saradnju neguje naša prof. dr Ivana Damnjanović. U nedelju, 18.06.2023. godine ova trka je okupila 230 trkača iz cele Srbije kako bi trčanjem duž izazovne staze u klisuri reke Gradac, kako su sami rekli, uživali u lepom vremenu, netaknutoj prirodi i sjajnom druženju.

Ovakve komentare su podelili i sa našim studentima II i III godine studija na programima Turizam i hotelijerstvo i Marketing i psihologija koji su kao volonteri pomogli da ovaj događaj bude bolji i prijatniji za trkače.

Za studentkinje Sandru Bošković, Bojanu Stanković, Nataliju Branković i Branku Todorović je ovo bila prilika za aktivno učešće u organizaciji i održavanju rekreativnog događaja u prirodi tokom kojeg su kroz saradnju sa iskusnim organizatorima imale prilike da steknu dragocena iskustva za profesionalni i lični razvoj, kao i da ispune deo prakse na studijama (ukoliko su studenti turizma), posebno u sferi organizacije rekreativnih i avanturističkih, nature-based događaja, koji su sadašnjost i budućnost turizma.

Studenti su učestvovali u pripremnim aktivnostima pre trke (kao što su doček trkača, registracija, podela materijala itd.) i drugim organizacionim aktivnostima nakon trke (doček i okrepljenje, dodele medalja itd). Međutim, u najdragocenije spada ono što su studenti rekli o ovom iskustvu:

Za mene je ovaj dan bio još jedno lepo iskustvo, ujedno i moje drugo volontiranje tokom studija. Ovaj događaj sam posmatrala kao još jednu dobru priliku za učenje, praktično obučavanje u organizaciji turističkih događaja i druženje sa mnoštvom ljudi zdravog i vedrog duha.

Ovaj put sam bila nešto sigurnija u sebe, ali verujem da još treba da učim i napredujem kako bih odgovorila na sve buduće zadatke koje nam ne samo studiranje, već i sam život nosi, podelila je sa nama Branka Todorović.

 

Sledeću saradnju i druženje u našem prirodom bogatom kraju zakazujemo za jesen i vrlo se radujemo!