Jedan od studenata Poslovnog fakulteta Valjevo koji svoju volontersku praksu obavlja u inostranstvu je Nemanja Žunjić, aktivni član lokalne kancelarije AIESEC-a u Valjevu, koji se ovog leta odlučio na lični i profesionalni razvoj u Egiptu. Nemanja uživa u svom volonterskom iskustvu, uticaju koji širi i čarima egzotičnog Egipta. Nemanja je svoje Global Citizen iskustvo započeo 5. jula, a priču počinje ovako:

“Već sam 3 nedelje ovde. Prve nedelje smo imali konferenciju u Hurgadi, 100 ljudi iz preko 40 zemalja. Sledeće dve, završno sa ovom nedeljom smo iskoristili za obilazak grada, Kaira i Aleksandrije.

Od ponedeljka krećemo sa projektom, tema je Bussines development, jedna nevladina organizacija želi da otvori školu za siromašnu decu, pa će tim u kom sam ja raditi istraživanja u vezi toga naredne 3 nedelje. Realizaciju projekta će ispratiti dosta događaja vezanih za ekologiju i razvoj turizma.”

stnap

Nemanja navodi da u Kairu ima sve što je oduvek želeo: boravak i volontiranja u inostranstvu, puno prijatelja, putovanja, druženja, provoda.

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rada na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Čini ga mreža projekata širom sveta na teme poput multikulturalnosti, tolerancije, edukacija mladih i širenja svesti i globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva.

Kroz timski rad, u internacionalnom okruženju, stiču iskustvo u nevladinim ogranizacijama, školama, na Univerzitetima i u letnjim kampovima.