U četvrtak, 27. decembra naši studenti koji je osvojili III mesto na takmičenju u simulaciji suđenja imali su priliku da svoj zadatak prezentuju kolegama studentima, profesorima i odeljenjima maturanata Valjevske gimnazije i Srednje ekonomske škole „Valjevo“.

DSC_3456

Učesnici takmičenja u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije „OSUDI DISKRIMINACIJU“ koje organizuje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Fondacije za otvoreno društvo bili su studenti prava Milorad Marjanović, student III godine, i Nina Sofronić, studentkinja IV godine, sa mentorima prof. dr Velisavom Markovićem i doc. dr Draganom Obradovićem.

DSC_3389

Takmičare je ovom prilikom primila i Predsednik fakulteta, prof. dr Olivera Nikolić, upitivši im čestitke na visokom plasmanu i spremnosti.

Drago mi je što smo učestvovali. Imali smo priliku da vidimo kako funkcioniše proces učestvovanja u parničnom postupku. Takođe, ovo takmičenje nam je pokazalo da smo rame uz rame, ako ne i bolji od kolega sa drugih fakulteta u zemlji. Naš fakultet ima veliki potencijal i nadam se da će nastaviti da se razvija u ovom pravcu.

Milorad Marjanović


DSC_3458

Jako mi je drago da smo uzeli učešće na ovom takmičenju jer zaista je jedno divno i veliko iskustvo u nizu drugih koje nam studiranje na ovom fakultetu pruža. Smatram da je jako korisno za nas studente, da ovako kroz praktične stvari možemo da vidimo i osetimo kako zapravo izgleda provesti jedan dan u sudnici, kako u ulozi tužioca tako i u ulozi tuženog u parničnom postupku. Ono što je meni najdraže i što sam sebično ponela sa sobom sa ovog takmičenja, jeste slika koja nam govori gde se zaista mi nalazimo u odnosu na kolege sa drugih fakulteta, u smislu znanja koje smo stekli kroz naše studiranje, a za koje je zaslužan upravo naš nastavni kadar. Beskrajno sam zahvalna.

Nina Sofronić


DSC_3434

DSC_3445

DSC_3448

DSC_3460

DSC_3463

DSC_3461

DSC_3467