U četvrtak 22. decembra 2016. godine u Narodnoj banci Srbije je održano finalno takmičenje Monetura na kom su učestvovali studenti devet ekonomskih fakulteta iz Srbije. Finalnom takmičenju su prethodila kvalifikaciona takmičenja na srodnim fakultetima u Srbiji. Tim studenata Univerziteta Singidunum sa Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija iz Valjeva, činili su studenti četvrte godine Aleksandra Daković, Ana Topalović i Nevena Marković.

1

Na osnovu odlične igre u finalnom takmičenju, takmičari FZP Valjevo i fakultet su dobili  zahvalnice Narodne banke Srbije. Studentkinja sa Poslovnog fakulteta u Beogradu, Univerziteta Singidunum Saša Bajić, je zauzela treće mesto i između ostalog nagrađena je dvomesečnom stručnm praksom u Narodnoj banci Srbije.

Čestitamo koleginici Saši Bajić, na osvojenom III mestu, a koleginicama Aleksandri Daković, Ani Topalović i Neveni Marković čestitamo na učešću u finalu ovog takmičenja.

2

Monetura je društvena igra koja predstavlja funkcionisanje Narodne banke Srbije u uslovima održavanja kontrolisane inflacije putem kreiranja i sprovođenja monetarne politike u odnosu na konkretne situacije i uticaje.

Studente je na takmičenje vodio prof. dr Zoran Jović.

3