U saradnji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Svetske turističke organizacije (UNWTO), Dunavskog centra za kompetencije, Nemačke organizacije za saradnju (GIZ) i Turističke organizacije Srbije, 29. i 30. juna, održana je međunarodna konferencija pod nazivom Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu: Nove perspektive. Konferenciji su prisustovali učesnici iz Srbije i Evrope.

3713

Prvi dan Konferencije su svečano otvorili potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić, stalni koordinator Ujedinjenih nacija i UNDP-a u Republici Srbiji Karla Hershey i Taleb Rifai, generalni sekretar UNWTO. Konferencija je posvećena razvoju turizma u Dunavskom regionu, monogobrojnim potencijalima koji postoje i mogućim načinima njihovog iskorišćavanja. U okviru prve od dve panel diskusije, govorio je i profesor Univerziteta Singidunum, dr Slobodan Unković, emeritus.

3776DSC_5465

Drugi dan Konferencije održan je na terenu – organizovana je poseta Golubačke tvrđave, četvoročasovno krstarenje Dunavom tokom koga su realizovane još dve panel diskusije, a potom je posećeno i arheološko nalazište Lepenski vir.

Konferenciji su prisustvovali nastavnici Fakulteta: Katarina Plećić, MA, doc. dr Marko Marković, doc. dr Ivana Damnjanović i Nataša Mirković, MA.

DSC_5516

DSC_5484

DSC_5519

5749

DSC_5523

6246