Da je primenom jedinstvenog preduzetničkog modela obrazovanja moguće razviti preduzetnički duh i angažovanje studenata dokazuje i postojanje nevladinih organizacija koje su pokrenuli i u okviru kojih sprovode projekte iz oblasti interesovanja. Tako je, NVO Zeleni trag posvećen realizaciji spektra projekata iz oblasti održivosti i civilnog aktivizma.

Tara

Pored toga, odlika Poslovnog fakulteta Valjevo jeste i bliska saradnja profesora i studenata kako u nastavnom, tako i u drugim obrazovnim i poslovnim poduhvatima. Fakultet sarađuje na realizaciji projekata sa NVO koje su pokrenuli njegovi studenti tokom ili po završetku studija.
S tim u vezi, poslednja aktivnost koja je podrazumevala saradnju nastavnog kadra i studenata i uspešnu uključenost u civilni aktivizam odlikuje učešće Jelene Bošković, studenta master studija PFV i predsednika NVO Zeleni trag, i dr Ivane Damnjanović, prodekana za međunarodnu saradnju PFV, na radionici posvećenoj poboljšanju zajedničkog monitoringa nad zaštićenim područjima održanoj na Tari, 6. i 7. februara 2015. godine.

Radionica je bila deo projekta „Razvoj inkluzivnog monitoringa u zaštićenim područjima Zapadne Srbije“ u okviru SENSE programa koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), Kancelarija u Srbiji, uz podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA). Organizatori radionice su bili Mreža razvojnih inicijativa Logosfera i Odred Bajina Bašta.

Na radionici je, prema pozivu, učestovalo 55 predstavnika iz 26 udruženja i upravljača zaštićenim područjima iz Zapadne Srbije. Tom prilikom su doneti značajni zaključci, proširila mreža poznanstava i ostvareni uslovi za saradnju na budućim projektima.

Više informacija je dostupno na linku OVDE.