U velikoj sali skupštine Grada Valjeva, 25. novembra 2019. godine održana je centralna manifestacija povodom obeležavanja 20. novembra – Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u skladu sa milenijumskim ciljevima Ujedinjenih Nacija.

Jedan od voditelja programa bila je Željana Radivojević, student našeg Fakulteta, smer Poslovno pravo. A učešće u manifestacije su svojim prezentacijama i crtežima uzeli studenti Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu: Milorad Marjanović, Nina Sofronić  i Gorica Marjanović. Takođe, ovom događaju prisustvovali su i studenti studijskog programa Poslovno pravo kao i studenti studijskog programa Sestrinstvo sa predavačima Nikolom Savićem i Marijanom Milošević.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, novembar 2019

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa statističkim podacima vezanim za broj povređenih ili nastradalih u saobraćajnim nesrećama na području našeg grada u prethodnom periodu, ali i na koji način izbeći rizike u saobraćaju i sprečiti nastanak saobraćajnog traumatizma.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, novembar 2019 2

Obeležavanje ovog značajnog datuma započelo je 20. novembra kada su učenici Medicinske škole iz Valjeva uradili 4 panoa iz oblasti bezbednosti saobraćaja koji su postavljeni u prostoru Biblioteke – dečije i gradske u Valjevu. A 25. novembra poster studentkinje našeg fakulteta Gorice Marjanović postavljen je u Domu zdravlja u Valjevu. Učenici osnovnih škola iz Valjeva u Centru za kulturu su crtali svoje radove na temu bezbednost u saobraćaju. Najbolji radovi i najbolje maske su nagrađene prigodnim poklonima.

77019494_637998123685752_3121128961359216640_n
U manifestaciji su učešće uzeli i predstavnici Policijske uprave Grada Valjeva i Tehničke škole u Valjevu.
U organizaciji celokupnog događaja učestvovao je i profesor našeg fakulteta dr Dragan Obradović, koji je ujedno i član Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Valjeva.