Na osnovu sporazuma o saradnji sa partnerskim Univerzitetom DHBW Ravensburg, Nemačka u okviru programa EU Erasmus+ iz oblasti studentske mobilnosti, otvoren je poziv za student TURIZMA koji bi želeli da provedu semestar na ovom univerzitetu. Pod ovim pozivom maksimalno 2 studenata osnovnih studija mogu dobiti stipendiran boravak. Trajanje razmene je 3 meseca (od 27. marta do 26. juna 2018. godine). Ovo je poslednja prilika za ovu mobilnost u okviru ovog projekta koji se završava u junu ove godine i za dalje prilike nije poznato da će postojati.

ROK za prijavu je 01.02.2018. (lično ili putem mejla na idamnjanovic@singidunum.ac.rs).

Da biste se lakše odlučili, pozivamo vas da se na ovom LINKu upoznate sa iskustvima studenata koji su na ovom univerzitetu boravili.

Procedure i rokovi: neophodno je da na sajtu našeg fakulteta odete u sekciju International cooperation/ Mobility/ Outgoing students i sve detaljno proučite.

Posle prijema na program razmene studenti će biti u obavezi da saznaju i pripreme ostale dokumente neophodne za boravak u zemlji. SVI NEOPHODNI dokumenti su dostupni na sajtu našeg fakulteta u sekciji International office/ Outgoing students/ Admissions. Ispod se nalazi dodatna lista informacija koja nije konačna, te je neophodno da se kod kooridnatora u Nemačkoj obavestite oko dodatnih zahteva:

  • viza za Nemačku za boravak u trajanju do 3 meseca nije potrebna, ali je neophodno da se kod ambasade raspitate u vezi sa eventualnim promenama
  • važeći pasoš (minimum pola godine nakon završetka razmene)

Želimo Vam puno uspeha!

DHBW