U subotu, 5. maja 2018. godine na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija otvorena je izložba „Pupin i Tesla na istom putu“, koja predstavlja nastavak izuzetno uspešne izložbe „Pupin – od fizičke do duhovne realnosti“ održane u Istorijskom muzeju Srbije tokom 2016. godine.

Izložbu je otvorila Aleksandra Ninković Tašić koja je, uz pomoć Mihaila Marinkovića, studenta II godine, prisutne provela kroz ovu interaktivnu izložbu.

priča

Posetioci izložbe su saznali gde su se naši velikani sretali, šta su jedan o drugom govorili i kako su sarađivali na polju nauke. Takođe, saznali su sa koliko su ljubavi ova dva naučnika govorila o svom poreklu i narodnoj tradiciji Srba, o ljubavi s kojom su ih majke odgajale i koja je od njih načinila divove koji su celog života tragali za znanjem i koji su nas ljudskošću zadužili. Saznali su i  kako je izgledao njihov susret s Amerikom i kako ih je prihvatila američka javnost. Autorka izložbe je prisutne upoznala i sa nepoznatim detaljima iz njihovih  života – o tome koja im je bila omiljena, narodna, epska pesma, koja omiljena hrana, kao i koje su ljude nazivali bliskim prijateljima i kako su se odnosili prema umetnosti.

Pizon

Zahvaljujući modernim tehnologijama i upotrebom koncepta proširene realnosti prisutni su uživo čuli i videli Pupina i Teslu.

Izložba će biti otvorena do 17. maja 2018. godine, uz stručno vođenje profesora i studenata Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija.  Zainteresovani će moći da je posete svakog radnog dana od 10 do 18 časova i vikendom uz prethodan dogovor s profesorkom Lorom Petronić Petrović (lpetrovic@singidunum.ac.rs ili na telefon 014/292-610).

linija_spreda

Microsoft Word - ???????