Dodela sertifikata polaznicima i polaznicama u okviru projekta „Nove veštine za nove industrije – Nacionalni program prekvalifikacija za IT“

Povodom uspešnog završetka obuke u okviru projekta „Nove veštine za nove industrije – Nacionalni program prekvalifikacija za IT“ koji je organizovan od strane Kabineta predsednice Vlade u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u subotu, 10. juna 2023. godine u 11h će se održati svečana dodela sertifikata u Valjevu, na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum.

Program obuke ‘’Linux sistem administracija’’ je pohađalo 19 polaznika i polaznica u periodu od septembra 2022. do juna 2023. godine u ukupnom trajanju od 250 časova aktivne nastave, 40 časova mekih veština (soft skills) i 120 sati prakse. Polaznici i polaznice su imali u toku rada testove provere znanja kao i praktične zadatke obuke.

Praksa je realizovana u Društvu za promet ‘’Europrom’’ d.o.o. Valjevo, Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija kao i u Udruženju za istraživanje i razvoj ‘’Poslovni inkubator’’.

 

Prekvalifikacije za IT