U petak, 22.5.2015., na Poslovnom fakultetu Valjevo Univerziteta Singidunum po sedmi put održana je Konferencija Mreža, nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem. Tema „Mreže 2015“ bila je „Umrežavanje, nauka, primena – NETworking, Sciеnce and Application (NETSA)„.

DSC_6202

Skup su otvorili prof. dr Olivera Nikolić, dekan Poslovnog fakulteta Valjevo, prof. dr Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum, dr Miloš Cvetanović, direktor Akademske mreže Srbije i Siniša Perović, predstavnik Microsoft Srbija.

DSC_6207

DSC_6211

Nakon otvaranja, dr Milica Đurić-Jovičić, direktor Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, prezentovala je softver za pomoć autističnoj deci koji je razvijen u saradnji ABA udruženja za decu sa autizmom u Srbiji, Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta i studenata i profesora Poslovnog fakulteta Valjevo. Predstavnik kompanije Comtrade, Bojan Krstić, autističnoj deci iz Valjevskog kraja je podelio 11 tablet računara sa instaliranom aplikacijom. Takođe, svi učesnici su imali i prilike da probaju još jednu aplikaciju koja se koristi uz Kinect uređaj, a njom se upravlja pomoću pomeranja ruku.

DSC_6275

Konferencija je podržana od strane Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, kao i mnogobrojnih partnera Poslovnog fakulteta iz Nemačke, SAD, Holandije, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ukupno je objavljeno oko 50 naučnih radova.

DSC_6329

DSC_6438

Konferenciji su, pored ostalih gostiju, prisustvovali i srednjoškolci Ekonomske škole Valjevo. Za njih i studente Fakulteta, Nebojša Radinović iz Nacionalne agencije za regionalni razvoj održao je prezentaciju knjige „Proizvodno upravljanje – ključ uspeha“.

Izuzetno veliki broj pozitivnih komentara koje su učesnici izneli predstavlja još jedan pokazatelj uspešnog rada Poslovnog fakulteta i njegovog doprinosa razvoju obrazovanja i nauke.

DSC_6401

Fotografija sa Konferencije možete pogledati u Galeriji sajta, kao i na Fejsbuk stranici Poslovnog fakulteta Valjevo.