Institut za održivi razvoj Poslovnog fakulteta Valjevo u partnerstvu sa međunarodnom organizacijom studenata AISEC organizovao je u okviru programa studentske razmene usmerenog na podizanje kapaciteta lokalne zajednice i lidertstva mladih, susret posvećen nacionalnim proizvodima i specifičnostima nacionalnog stvaralaštva.

IMG_0033

Studentima iz Valjeva kao i njihovim kolegama iz inostranstva i koji borave u Valjevu u programu koji se upravo realizuje, iz Turske, Tunisa, Grčke, prezntovani su tradicionalni proizvodi srpske kuhinje kao i veštine u nacionalnom stvaralaštvu: štrikanje, vez, tkanje, predenje, nacionalna srpska odeća i   obuća.

IMG_0003

O svemu ovome govorili su i pokazali Gordana i Milovan Tešanović, vlasnici poljoprivrednog porodičnog domaćinstva “Tešanović” iz Đurđevca kod Mionice i Snežana Ilić, iz Udruženja Srpskih domaćina i radnje “Etno kutak”.

IMG_0002

Studenti iz Turske prezentovali su potencijale Turske, a studenti iz Tunisa tradicionalnu kuhinju ovog podneblja.

U srdačnoj razmeni iskustava postavljen je veliki broj pitanja o tehnologiji proizvodnje, plasmanu, poslovnoj saradnji.