Departman za međunarodnu saradnju ima zadovoljstvo da pozove profesore i studente našeg fakulteta na još jedan događaj koji doprinosi internacionalizaciji akademskog iskustva.

U okviru vrlo aktivne saradnje sa partnerskim univerzitetom XAMK iz Finske naš fakultet je dobio ekskluzivan poziv za učešće na seminaru “Future Challenges of foodservice industry in our hands” (Budući izazovi u pružanju usluga hrane) koji će biti održan u gradu Mikeli od 29. do 30. novembra 2018. godine.

Takođe, istovremeno je omogućeno online učešće kroz webinar na kojem će studenti i profesori našeg fakulteta moći da steknu uvide u najnovije trendove iz oblasti održivog turizma, gastronomije i zdravlja.

Seminar se sastoji iz više kraćih sesija na kojima se obrađuju teme koje mogu biti interesantne kako studentima i profesorima Turizma i hotelijerstva, tako i onima sa programa Sestrinstvo, Marketing i psihologija, i Poslovni softverski sistemi.

Neke od tema koje su obuhvaćene seminarom su:

  • Disruptivne koncepcije, startapovi i tehnologije koje će promeniti način na koji jedemo
  • Obroci u nezi starijih osoba – Dimenzije i dileme
  • Evaluacija upotrebe 3D opreme u sponi virtuelnog i realnog okruženja pri obrocima
  • Digitalizacija kućne nege – Stvarnost ili fikcija
  • Ishrana van kuće – Kako budući „pejzaži hrane“ utiču na naše ponašanje u konzumiranju i odabiru hrane
  • Inteligentna proizvodnja hrane
  • crEATe – helps innovation to happen (Jesti kreativno)
  • Iskustvo obroka u restoranima
  • Psihološki aspekti proživljenog iskustva tokom obroka

 

Navedene sesije se održavaju na engleskom jeziku, a predavači dolaze sa univerziteta iz Danske, Finske, Švedske i Norveške.

Ceo program je dostupan na ovom -> LINKu.

Kako biste pristupili bilo kojem od webinara, neophodno da se registrujete na -> LINK 1 (29.11.2018.) i LINK 2 (30.11.2018.).

Dobro došli!

xamk_www_paakuvat_EN_opiskelu